Marja Liedenpohja, filosofian maisteri, venäjän kielen kääntäjä ja tulkki
Risto Liedenpohja, DI  –  Kylväjän palveluksessa seurakunta- ja julistustyössä Odessassa
P.O.Box 8 65101 Odessa Ukraine
mliedenpohja@yahoo.com   –    rliedenpohja@yahoo.com

Kylväjän pankkitili on

  • IBAN      FI57 4405 0010 0212 96
  • BIC        ITELFIHH
  • viitenumero 54021 64374

Nimikkokirje 2/23

Nimikkokirje 1/2023

Nimikkokirjeitä

Marjan ja Riston kirje 3/2022

Marjan ja Riston kirje 2/2022

Shalom Ystävät! Hyvää ja siunattua maanantaina olevaa Ystävänpäivää!
Meillä Linnea viettää 14.2. myös 13v-synttäreitä.

Alkuvuodesta tammikuussa sairastuimme koronaan. Emme tiedä kumpi meistä ensin sairastui, koska Marjalla ei noussut ollenkaan kuumetta. Meidän molempien Suomesta tuodut kotitestit näyttivät positiivista. Minulla oli 2-3 pv 38,2-38,9 kuumetta. Siinä vaiheessa emme tietenkään heti tienneet mihin suuntaan tauti kääntyisi. Onneksi sitten alkoi helpottaa, vaikka toki yskää oli vielä pidempään. Vaikka olimmekin olleet varovaisia, ja alla oli kaksi rokotusta kesältä, niin tauti kuitenkin tuli, kun on tullakseen. Jumalan kädestä saamme kuitenkin kaiken ottaa. Nyt oli sitten aika sairastaa syystä tai toisesta.

Koronaa on nyt ollut Ukrainassa paljon liikkeellä, niin että myös kaikki koulut suljettiin. Lapset ovat olleet jo kolme viikkoa etäopetuksessa. Viime sunnuntaina luterilaisen seurakunnan jumalanpalvelus oli myös kokonaan peruttu useampien koronatapausten vuoksi. Nyt sunnuntaina pääsemme mukaan jumalanpalvelukseen ja ehtoollinenkin on. Ehtoollista täällä vietetään yleensä kerran kuukaudessa.

Moni on varmaan mediasta nähnytkin, että Suomen ulkoministeriö päivitti viikonloppuna Ukrainan matkustustiedotettaan. Siinä Suomen ulkoministeriö kehottaa, monen muun maan tavoin, Suomen kansalaisia poistumaan Ukrainasta. Lähetysyhdistys Kylväjä toimii viranomaisarvion mukaan, joten valmistaudumme tulemaan toistaiseksi Suomeen ensi viikolla siksi ajaksi, kunnes tilanne selkiää. Suomesta käsin jatkamme YuoTube-sapattien ja juutalaisten juhlien tekoa Odessan ystäväperheemme kanssa: 
Sapattikanavan voi tilata klikkaamalla YouTubessa TILAA.

Ukrainan sisäinen tilanne on sama kuin viime viikkoina, mutta ulkoinen uhka-arvio on muuttunut. Kyse ei ole sinänsä evakuoinnista, vaan selvitämme lentoja ja lennämme Suomeen kaupallisilla lennoilla sopivassa kohdassa ensi viikolla.

Rukouksiin jätämme Ukrainan ja Venäjän välisen tilanteen. Erityisesti rukoilemme Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta tässä vaikeassa tilanteessa!
Muita rukousaiheitamme ovat:
- Seuraava YouTube-sapatti pe 18.2., jota olemme valmistamassa; Johdatusta kuvauksiin.
- Jokainen YouTube-sapattien katsoja, että Jumala saisi koskettaa ja vetää puoleensa, synnyttää uskoa ihmisten sydämissä.
- Oleskelulupaprosessin jatko tässä uudessa tilanteessa.
- Lasten koulunkäynti Ukrainassa ja Suomessa ja terveyttä koko perheelle.
- Rauhaa rajalle, rauhaa sydämiin.
- Vladislaville johdatusta vammaistyöhön.
- Jews for Jesus -työtoverit ja kaikki Odessan ystävämme.Odessan terveisin ja siunauksin,
Risto&Marja, Sade, Linnea, Lauri ja Akseli

 

Marjan ja Riston kirje 1/2022

Shalom! Siunattua Armon Vuotta 2022! Pääsimme palaamaan Ukrainaan noin viikko sitten AirBalticin siivin.Saimme siis uudet viisumit. Kiitos rukouksistanne! Junat ja lennot olivat kaikki vähän myöhässä, mutta muuten perheemme matka Liedenpohjasta Odessaan sujui hyvin. Riikassa piti siis pientä kiirettä, kun vaihdoimme lentokonetta. Liedenpohjasta lähdimme 2.1. klo 12, ja Odessan kotiin saavuimme 3.1. klo 04 aamulla automatkaa, junamatkaa, paikallisjunaa, kahta lentoa ja taksimatkaa rikkaampina. Hieman kyllä jo väsytti siinä vaiheessa.

Täällä suuri osa ihmisistä viettää joulua 6.1.-7.1. Aattoiltana pääsimme käymään vieraana ystäväperheemme kirkossa lasten joulujumalanpalveluksessa. Akseli sai sieltä kotiin pienen lahjapaketinkin.

Rukousaiheina meillä on tuleva vammaisten lasten joulutilaisuus, Venäjän ja Ukrainan välisen vihanpidon loppuminen, YuoTube-sapattien katsojat ja oleskeluluvan hakeminen alkuvuodesta täällä paikan päällä. Terveyttä koko perheelle. Marjalla on parhaillaan yskää.

Tässä meidän joulusapatti, jossa melkein koko meidän perhe esiintyy. Pojat lausuvat psalmia 23, ja Sade laulaa laulun Marjan kanssa. Alkukuva- ja video ovat meidän rannasta. Opetuspuheenkin voi hyvin kuunnella, kun se on tällä kertaa englanniksi:

:https://eur02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FitVG4IpIzVM&data=04%7C01%7Cleena.santaniemi%40evl.fi%7C79ef4798de4148be60b408d9d564270b%7Ca609c794a48e43b2be34990f3b068db2%7C0%7C0%7C637775448385528218%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000&sdata=CfTbJGNpV9qdCoISupD3PAoKx8P%2BXKIBXjfbRriLu2s%3D&reserved=0Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Opetuksen pitää Amerikasta kotoisin oleva messiaaninen juutalainen Avi Snyder. Hän aloitti Jews for Jesus (Juutalaiset Jeesukselle) työn täällä Ukrainassa 90-luvulla. Aloitettuaan työn ensin Ukrainassa, Moskovassa ja Saksassa, on hän nyt viimeksi ollut Unkarissa Budapestissa.

Jumalan johdatus on useimmiten asioiden ihmeellistä ajoitusta. Jumala ei koskaan myöhästy, vaikka meistä välillä tuntuu, että Hän vastaa rukouksiin viime tipassa. Juuri se kuitenkin vahvistaa uskoa ja luottamusta Taivaallisen Isän hyvään huolenpitoon.

Jumalan siunausta ja johdatusta alkaneeseen uuteen vuoteen, t. Risto&Marja, Sade, Linnea, Lauri ja Akseli

He kääntyvät jälleen minun puoleeni, koko sydämestään. He ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa. (Jer. 24:7)

Marjan ja Riston kirje 3/2021

Marjan ja Riston kirje 2/2021

Marjan ja Riston kirje 1/2021

Shalom, tässä pieni ajankohtaistervehdyksemme sinne Keuruun seurakuntalaisille!

Terveisiä Liedenpohjasta ja tämän sapatin myötä myös Ukrainasta. Tämä ystäväperheemme sairasti koronaa, mutta on nyt jo lähes terve. Kiitos rukouksista! Pakkaset ovat paukkuneet täällä Liedenpohjassa. Torstai-aamuna mittari näytti -30 lasten lähtiessä kouluun. Nyt sapatiksi sopivasti lauhtui. Tällä kertaa kuvasimme itse omat videomme Suomen kodissamme kotimökillä. Vielä emme ole koronan vuoksi päässeet palaamaan Odessan kotiimme.

Huom. klikkaamalla Yuotubessa TILAA saat suoraan ilmoituksen esim. seuraavasta purim-sapatista. Tätä sapattia saa mielellään jakaa eteenpäin:

Шаббат Евреев за Иисуса в Одессе 19.02.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Marja ja Risto Liedenpohja

Ota yhteyttä

varhaiskasvatuksen ohjaaja /lähetyssihteeri
Keuruun seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut