Avioliitto – Siunausta yhteiseen elämään

”Rakkaus on kärsivällinen,
rakkaus on lempeä.” (1. Kor. 13:4)

Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen. Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon.

Seurakunta rukoilee Jumalan siunausta avioparille. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Avioliitto perustuu parin valintaan ja päätökseen. Ilmaistessaan tahtonsa rakastaa toinen toistaan vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa, jotta kumpikin voisi olla siinä onnellinen.

”Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi (Mk 10:7-8.)

Avioliittoon vihkimistä edeltää avioliiton esteettömyyden tutkiminen. Se on tehtävä vähintään viikkoa ennen vihkimistä joko kirkkoherranvirastossa tai verkossa.

Vihkivä pappi käy toimituskeskustelun vihittävän parin kanssa. Siinä sovitaan vihkitoimituksen yksityiskohdista kuten käytettävistä kysymyksistä, musiikista jne.

Vihkiminen voidaan toimittaa kotona, hääjuhlapaikalla, kirkossa tai jossakin muussa sopivassa paikassa.

Kirkkojen, seurakuntakeskuksen, seurakuntakodin tai leirikeskuskeskusten varaamisesta häiden viettoon voi sopia  seurakuntatoimistossa. Keurusselän liikuntapuistossa sijaitsevan maastokirkon käyttämisestä on vihkimiseen sovitaan Keuruun kaupungin vapaa-aikapäällikön Heli Peltolan, p. 040 827 2753 kanssa.

Keuruun kirkkojen käyttömaksut / toimitukset v.2022 ulkopaikkakuntalaisilta

Vihkiminen, kaste
Keuruu uusi / vanha kko / Haapamäki kko / Pihlajavesi uusi / vanha kko/Multian kirkko

Ulkopaikkakuntalaiset