13.8.2021 koronaohje Lapuan hiippakunnan seurakunnille

17.8.2021 10.48

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräykset, jolla se kieltää Vaasan, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien sekä Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Äänekosken kuntien alueella yli kymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Rajatuissa ulkotiloissa osallistujien suurin sallittu määrä on 50 henkilöä. Mainitut osallistujamäärät ylittäviä tilaisuuksia on mahdollista järjestää edellyttäen, että niissä voidaan varmistaa turvallisuus noudattamalla OKM:n ja THL:n 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Seurakuntia kehotetaan seuraamaan kuntien viranomaisten antamia määräyksiä, joita voidaan antaa nopeastikin ja jotka voivat olla alueellisia määräyksiä tiukempia. Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli toteaa, että vallitsevassa tilanteessa seurakuntien on mahdollista toteuttaa jumalanpalveluselämää ja muuta seurakunnallista toimintaa AVI:n määräyksen mainitsemat turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Seurakuntien ei ole omilla päätöksillään syytä rajata toimintaansa enempää kuin viranomaismääräykset edellyttävät.