Uutislistaukseen

Korona-ajan ohje Lapuan hiippakunnan seurakunnille Keski-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla

11.8.2021 09.40

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei ole voimassa olevia AVI:n määräyksiä kokoontumisrajoituksista. Seurakuntia kehotetaan seuraamaan kuntien viranomaisten antamia määräyksiä, joita voidaan antaa nopeastikin ja jotka voivat olla alueellisia määräyksiä tiukempia.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli toteaa, että vallitsevassa tilanteessa seurakuntien on mahdollista toteuttaa jumalanpalveluselämää ja muuta seurakunnallista toimintaa AVI:n määräyksen mainitsemat turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Seurakuntien ei ole omilla päätöksillään syytä rajata toimintaansa enempää kuin viranomaismääräykset edellyttävät.