19.6.2024–26.6.2024

KEURUU: * Ke 19.6. klo 18 vanhan kirkon kesähartaus * La 22.6. klo 10 juhannuspäivän sanajumalanpalvelus, von Gross, Kulju * Su 23.6. klo 10 messu, von Gross, Kulju

MULTIA: * Su 23.6. klo 13 messu, von Gross, Kulju

PIHLAJAVESI: * La 22.6. klo 13 juhannuspäivän sanajumalanpalvelus, uusi kirkko, von Gross, Kulju

Kuollut: Rauni Tuulikki Rautakorpi Keuruulta 89 v, Pekka Sakari Isomäki Keuruulta 81 v, Kari Kullervo Ahonen Multialta 70 v, Timo Henrik Luomala Keuruulta 52 v

Kastettu: Tessa Aurora Tupamäki

Seurakunnan kaikki tapahtumat: keuruunseurakunta.fi/tapahtumat

 

Seurakuntakeskuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus 2023

Uutislistaukseen

”On menty eteenpäin reippaassa uudistuksen hengessä” – Keuruun seurakunnalle myönteinen loppulausunto piispantarkastuksesta

Seurakuntaa haastaa väestön väheneminen ja ikäluokkien pieneneminen. Resurssit täytyy kohdentaa järkevästi ja uudistusten jälkeen keskittyä perustehtävän vahvistamiseen.

Matti Salomäki 3.jpg

Piispa Matti Salomäen loppupuheenvuoro sunnuntaina 14. huhtikuuta. Kuva: Seppo Viljasjärvi

Keuruun seurakunnan piispantarkastuksen loppulausunto on valmistunut. Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki toimitti piispantarkastuksen Keuruulla ja Multialla 12.–14. huhtikuuta.

Seurakunta sai myönteiset arviot niin taloudesta, hallinnosta, kiinteistöjen ja hautausmaiden hoidosta, johtamisesta kuin seurakuntatyöstäkin. Seurakunnan toiminnan todetaan olevan huomattavasti kokoistaan seurakuntaa laajempaa, minkä mahdollistaa merkittävä metsätalous. Seurakunnan on huomioitava voimakkaan jäsenmäärän laskun vaikutus talouteensa, ja resurssit on kohdennettava toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisiin kohteisiin.

Kirkon monitoimitilaa kiitetään

Piispantarkastuksen loppulausunnon mukaan Keuruun seurakunnan toiminta on monipuolista ja sitä johdetaan hyvin. Seurakunta on alueellaan haluttu yhteistyökumppani.

Toimitilarakenteen järkevöittäminen saa kiitosta piispantarkastuksen loppulausunnossa. Erityisesti mainitaan Multian kirkkoon rakennettu monitoimitila, jollaista suunnitellaan myös Keuruun kirkkoon. Leirikeskusten kuntoa ja käyttötarpeita todetaan olevan syytä kartoittaa. Investointeja keskuksiin tulee harkita tarkasti.

Aikaa työn tasaantumiseen

Piispantarkastuksen loppulausunnossa huomioidaan, että Keuruun seurakunnassa on tehty paljon uudistuksia ja rakenteellisia muutoksia lyhyessä ajassa, muun muassa seurakuntaliitos, uusi hallintosääntö ja esihenkilötyön päivitys. Lausunnossa kehotetaan varaamaan nyt aikaa työn tasaantumiseen. ”Rakenteiden korjaamisen tulisi tähdätä aina perustehtävän vahvistumiseen”, lausunnossa todetaan.

Seurakuntatyössä Keuruun seurakunta on piispantarkastuksen loppulausunnon mukaan mennyt eteenpäin ”reippaassa uudistuksen hengessä ja hyvään suuntaan”. Lausunto nostaa esiin kasvatuksen toiminnan, joka alkaa vauvaiästä ja tavoittaa noin puolet ikäluokista. Haasteena nousee puolestaan esiin nuorten ja nuorten aikuisten vähäinen osallisuus seurakunnan toiminnassa.

Seurakuntalaisten toimijuus on lausunnon mukaan aktiivista. Hyvässä kasvussa olevaa seurakunnan vapaaehtoistyötä kehotetaan kehittämään edelleen ja niveltämään vahvemmin aluetyöryhmien toimintaan. Aluetyöryhmiä haluttaisiin nähdä nykyistä enemmän suunnittelemassa jumalanpalveluselämää ja seurakuntalaisia musisoimassa yhdessä.

Piispantarkastuksen loppulausunnon mukaan Keuruun seurakunnassa on toimiva, tasapainoinen ja hyvinvoiva työyhteisö, jolla on nyt aika keskittyä työalojen perustehtävien selkeyttämiseen ja vahvistamiseen.

 

Piispantarkastuksen loppulausunto luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

27.5.2024 09.00