Nuoret seisomassa tähtitaivaan alla.
Keuruun ja Multian seurakunnan rippikouluryhmien 2022 lyhyt esittely.

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulun toteuttavat yhdessä Keuruun ja Multian seurakunnat. Tänä vuonna rippikoulun käyvät 07-syntyneet.

Olit silloin aivan pieni, kun sinulle sanottiin kastetilaisuudessa: ”Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi todistukseksi siitä, että Jeesus Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen”. Sinut ristittiin kristityksi. Olet kristitty. Kaste antoi vanhemmillesi ja kummeillesi tehtävän: sinulle tulisi kertoa kristillisestä uskosta. Rippikoulu on tämän tehtävän täyttämistä.

Rippikoulussa etsimme omaa kantaa kristilliseen uskoon. Elämä on täynnä tärkeitä kysymyksiä syntymästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja vihasta, ihmisestä ja Jumalasta, tulevaisuudesta… Mitä ne sinulle merkitsevät? Mitä Raamattu niistä sanoo? Rippikoulussa on aikaa näille kysymyksille.

Emme elä yksin, emme rippikoulussakaan. Pohdimme, miten osaisimme elää toisten kanssa ja testaamme taitoja käytännössä.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan. Mitä se merkitsee, se selviää rippikoulun aikana.

Rippikoulun jälkeen:

• Voit toimia kummina
  • Voit pitää kirkkohäät
  • Sinulla on oikeus käydä itsenäisesti ehtoollisella
  • Pääset vaikuttamaan seurakunnan toimintaan äänestämällä (16v) seurakuntavaaleissa ja voit asettua itse ehdokkaaksi (18v)

Tietoa Vaellusrippikoulusta ja Päivärippikoulusta löydät tästä!

ILMOITTAUTUMISLOMAKE ON TÄSSÄ!

Googlemapsissa kuvia Isohiekan leirikeskuksesta

Rippikoulun paikallisuunnitelma

Keuruu

Työt maanantaista perjantaihin tai tarvittaessa.

Viransijaisuus 1.8.2021 - 30.6.2022

nuorisotyönohjaaja/diakoniatyöntekijä
Haapamäen alue Pihlajaveden alue Keuruun seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Pihlajaveden ja Haapamäen diakoniatyö, varhaisnuorisotyö, nuorisotyö.

Seurakuntatyön erityispalvelut

Töissä pääsääntöisesti tiistaista lauantaihin. Rippikoulutyö 50% diakoniatyö 50%.