Suomen Lähetysseuran hanke Tansaniassa

Hankkeen tavoitteena kirkon ulkopuolella elävät ihmiset kuulevat hyvän sanoman Jeesuksesta, uusia kristittyjä kastetaan ja heidän elämänsä muuttuu kristillisissä yhteisöissä. Uusien seurakuntien rakenne ja itsenäinen toiminta vahvistuu. Nuorten kristillisen arvopohja vahvistuu ja heidän valmiutensa vastuun kantamiseen kirkossa lisääntyy. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien perheiden lapset saavat hyvän
koulutuksen sekä mahdollisuuden parempaan elämään. Nuorisotyötä kehitetään koko hiippakunnan alueella koulutusseminaarien ja tapahtumien avulla. Vahvistetaan vapaaehtoisia nuoria seurakunnissa ja
järjestetään nuortenleirejä yhdessä paikallis- ja rovastikuntatasolla. Nyakaton luterilaisessa koulutuskeskuksessa evankelistojen koulutukseen kuuluu nuorisotyön kursseja. Nuorisotyössä työskentelee Suomen Lähetysseuran Hanna Oja-Nisula.

Hannan kuulumisia

1/2020

Loppuvuosi 2019

Kesän jälkeen

27. toukokuuta kello 21:12

Sopimuskohderaportti

Tänään Nyakaton Raamattuopistolla Mwanzassa vietettiin opiston kuudensia valmistujaisia. 31 valmistuneesta 4 oli seurakuntatyöntekijöitä (parish worker) 13 evankelistaa, 9 teologia ja 5 bisnespuolen opiskelijaa. Opistolla on alkanut talouspuolen koulutus, jonka myötä opiston virallinen nimikin on Mwanzan bisnes- ja teologiaopintojen opisto.

Kuluneella lukukaudella on opiston opettajavahvuuteen kuulunut yksi Lähetysseuran lähettämä opettaja, Hanna Oja-Nisula, joka on toiminut opiston opettajana jo vuosien ajan. Osalle opiskelijoista Hanna on toiminut opettajana jo heidän opiskellessaan ensin evankelistoiksi ja sitten jatkaessa teologeiksi.

Victoriajärven Itäisen hiippakunnan piispa Andrew P. Gulle muistutti valmistuvia hyvänä esimerkkinä olemisesta sanoilla: ”Teoilla on suurempi ääni, kuin sanoilla!”

(Mikko Pyhtilä/Mwanza

oja-nisula-2-2016