Kaija Asunmaa, sosionomi 55 v.

Tärkein syy kuulua kirkkoon

-lähimmäisen rakkaus ja elämänarvot

Kirkon toiminnassa minulle on tärkeintä (valitse max kaksi)

-kirkolliset toimitukset kaste, häät ja   hautajaiset

-Jumalanpalvelukset ja messut

Edistäisin sitä, että seurakunta panostaisi erityisesti seuraaviin asioihin

-eri ikäryhmille suunnattuun toimintaan...

-heikompien auttamiseen

Seurakunta auttaa avun tarpeessa olevia. Suuntaisin seurakunnan resursseja erityisesti (valitse max kaksi)

-yksinäisten ja sairaiden auttamiseen

-sielunhoitoon ja keskusteluapuun

Talouden tasapainottamiseksi olisin valmis luopumaan seuraavista seurakunnan kiinteistöistä (valitse kaikki ne, joista olisit valmis luopumaan)

-en suoranaisesti oli luopumassa mistään toiminnasta. Jos tulee pakkotilanne niin silloin tulee laajasti tarkastella tilanne eri kantilta ja vaatii hyvät perustelut ko.  asian/ kiinteistön  alas-ajosta tai asiakokonaisuudesta luopumisesta.

Jäsen- ja talouskehityksen puitteissa sopeuttaisin heikentämällä tai lopettamalla

-jos aivan tiukkatilanne ja joudutaan heikentämään jotain seurakunnan toimintamuotoa niin se olisi mielestäni heikentämällä taloudellista apua lähetystyöhön. Perusteluinani on se, että en missään tapauksessa halua heikennystä seurakuntamme hautausmaatoimeen, enkä varhaiskasvatus- ja rippikoulu- enkä diakoniatyöhön en myöskään jumalanpalveluselämään tai musiikkielämään. Päinvastoin niitä tulee kehittää ja ottaa mukaan seurakuntalaisia suunnittelemaan ja toteuttamaan ko.toimintamuotoja, jotta jokainen seurakuntalainen kokisi kuuluvansa seurakuntaan ja kokisi olevansa tervetullut yhteiseen isoon perheeseen.

Itse olen seurakunnan toiminnassa (missä?)

- kirkkovaltuuston varsinainen jäsen

- kirkkoneuvoston henkilökohtainen  varajäsen

-Pihlajaveden kappelineuvoston varsinainen jäsen

-koitan elää omassa elämässä todeksi mottoja " usko, toivo, rakkaus ja suurin niistä on rakkaus" sekä " tehkää samoin heille kun toivoisit itsellesi tehtävän".